100 ml ZEYTİN SÜTÜ
Taş Baskı Tekniğinde Kendi Ekseni Etrafında Dönen Taşlar Haznedeki Zeytinleri Ezerek Hamur Haline Getirir. Hamur Haline Gelen Zeytinler Daha Sonra Özel Koko Lifinden Yapılmış Torbaların İçine Doldurulur. Bu Torbalar Torba Ustası Tarafından Prese Girmeden Üst Üste Dizilerek Kendi Kendine Sızmaya Bırakılır. Ve Zeytinin Hamurundan Çıkan Bu Zeytinyağının Özü Alınmış Olunur. Bu Sızma İşleminden Elde Edilen Yağa Taş Baskı Yöntemi Denir. Alınan Bu Zeytinyağı Besin Değerleri Diğer Zeytinyağlarına Göre Daha Yüksektir, Maksimum E Vitamini İçerir. En Yumuşak İçimli, Tam Bir Meyve Suyu Niteliği Taşıdığı İçin Aromatik Nefaseti Ve Yüksek Antioksidan Etkisi Olduğu İçin Daha Çok Çiğ Olarak Tüketilmesi Tavsiye Edilir.
Halk Arasında Bu Kıymetli Yağa Çiğ Yağ – Burun Yağı - İlk Yağ veya zeytin sütü Denir. Bebeklerinizde de kullanabileceğiniz Anne Sütüne Yakın Değerde Bir Zeytinyağıdır.
- B olca E vitamini içerir, antioksidan etki gösterir.
- Cilde sürüldüğünde yumuşatır, cilt kuruluğunu önler.
- Egzama ve cilt yaralarının iyileşmesine yardımcı olur.
- Kolesterole iyi gelir.
- Kalp ve damar rahatsızlıklarını iyileştirmede önemli etkileri tespit edilmiştir.
- Sindirim sistemine yardımcı olur; kabızlığı önler.
- Vücudu toksinlerden arındırır, bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Hücrelerdeki yıkımını yavaşlatır, hücre onarımına yardımcı olur.
- Kansere karşı koruyucu etkileri vardır.
- Vücudun direnç kazanması, açık yaraların tedavisi, ciltteki yara izlerinin kaybolması amacıyla kullanılabilir.
- Vücut ağrılarına iyi gelir, vücudunuzu dinlendirir.